woensdag 30 september 2015

DIY Spaarpot!

Ik kan, al zeg ik het zelf, goed met geld omgaan. Ik kan goed sparen en geef niet alles uit in de kantine op school. Mijn ouders hebben besloten dat ik elke maand een bedrag op mijn rekening gestort krijg voor kleding. Ook krijg ik elke maand contant zakgeld. Ik heb wel een deel in mijn portemonnee, maar ik wil ook een soort spaarpotje hebben. Ik heb er zelf een gemaakt en het is heel makkelijk. En daarom wil ik het graag met jullie delen! In het artikel van maandag kon je lezen dat ik koekjes had gemaakt met een pot van de HEMA. Deze pot bracht bij op het idee om dit te maken. Ik heb deze pot helemaal schoon gemaakt en overal de stickers eraf gehaald. Wat je nog meer nodig hebt is:


- een glazen pot met deksel (dit kan ook een pot zijn waar groente in heeft gezeten of jam etc.) 
- een schaar
- papier met een leuk printje
- hard karton met een printje
- een stift
- een potlood of pen
- een lineaal en geodriehoek
- lijm, de mijne komt van de action
- een rond voorwerp om over te trekken (dit kan je weglaten) 

Het eerste wat je doet is op het karton een rondje tekenen. Doe dit niet op de voorkant, maar op de achterkant. Anders ga je dat misschien zien. Mijn karton heeft een zilverachtig laagje. Het lijkt een beetje op een spiegel. Ik heb het tekenen met behulp van een glaasje gedaan maar je kan ook een passer gebruiken. Daarna plak je het op de bovenkant van de dop met de lijm en laat het goed drogen. 


Het volgende wat je doet ik op het papier met een printje, weer op de achterkant, een vorm tekenen hoe je het wilt. Je kan een ovaal maken of een rechthoek. Dit kan allemaal. Ik heb ervoor gekozen om een rechthoek te doen maar ik heb wel de zijkanten ingeknipt. Meet en teken dit ook eerst weer even uit. 


Daarna schrijf je op het label wat je maar wilt. Ik heb er MONEY op geschreven. 


Het laatste wat je doet ik het label op de pot plakken. Dit doe je weer met dezelfde lijm. Laat het heel goed drogen en druk het ook goed aan. Tip: zorg ervoor dat je niet teveel lijm gebruikt want dan loopt het er aan alle kanten uit! 

En dan ben je klaar! Hoe simpel kan het zijn. Ik ben er in totaal nog geen 10 minuten mee bezig geweest. Het resultaat is heel erg leuk.


Dit was de DIY, ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Liefs,
Emma

Ps. De foto's zijn in de avond gemaakt en daarom niet allemaal even scherp. Sorry daarvoor! 

2 opmerkingen:

  1. Leuk idee! Ik heb zelf een spaarrekening aan mijn rekening gekoppeld dus heb geen spaarpot nodig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super gaaf idee, wat een leuke blog heb je!

    BeantwoordenVerwijderen