woensdag 21 januari 2015

Hoe ik plan + tips!


Plannen is voor mij een ding waar ik niet zonder kan. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar zonder planning komt het bij mij niet helemaal goed. Ik moet gewoon iets hebben waar ik goed kan zien wat ik moet doen, voor wanneer en hoeveel het is. Ook moet ik echt een planning hebben waarin ik school en mijn blog in kan combineren. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik plan en wat ik daarvoor gebruik!

Ik vind het zelf heel erg fijn om gewoon een notitie boekje op mijn bureau te hebben liggen met daarin mijn planning. Ik vind het niet fijn om alles in mijn agenda te schrijven. Ik heb namelijk een school- en blogagenda. Dan heb ik telkens twee boekjes open liggen. Nee ik wil het graag allemaal bij elkaar houden. Ik gebruik daarom een notitie boekje. Deze kun je echt overal kopen. Bij de Action, HEMA of V&D. Zelf vind ik het ook fijn als het een boekje is met een ringband. Zodat je hem gemakkelijk open kan leggen. Ik heb een hele simpele van de HEMA. Deze is mintgroen en kost nog geen 2 euro. Je zou hem zelf op kunnen pimpen met tape. 


Ok√© je hebt je notitie boekje, en nu? Nou, nu ga je van je boekje een soort agenda maken. Je schrijft de dagen van de week op. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de dagen zit zodat je veel dingen kwijt kunt. Ik zet meestal de belangrijke dingen bovenaan. Als eerste de toetsen, daarna het huiswerk en dan blog en YouTube dingen. School gaat gewoon voor. 

En zo ga je dan te werk. Je schrijft bij maandag op wat er op die dag moet gebeuren. Je tekent voor je taken bolletjes of vierkantjes. Zo kun je makkelijk dingen afvinken. Elke zondag maak ik deze planning. En door de week heen vul ik het aan met huiswerk of andere dingen die moeten gebeuren. Ik vul ook altijd in of ik nog andere afspraken heb (tandarts enz.) en tot hoe laat ik naar school moet. Werk ook met kleurtjes. Kleur bijvoorbeeld alle toetsen. Of geef bijvoorbeeld je blog dingen een roze kleur, toetsen geel, huiswerk groen en overige dingen blauw. Dit helpt echt! 


Stel je voor": Het is maandag middag en je hebt niet zoveel huiswerk voor dinsdag. Wat mijn tip dan is. Werk vooruit. Dit kun je doen voor je blog of voor school. Zo heb je een andere dag minder te doen! Ik werk zelf heel vaak vooruit. Vooral in het weekend. Zo hoef ik door de week veel minder te doen! 

Ook zijn er een heleboel programma's waarmee je kan plannen. Mijn favoriet is Wunderlist. Dit is een online website. Mascha van Beautygloss gebruikt het ook en zo ben ik dus op het programma gekomen. Je hebt ook een app van Wunderlist. Dan kun je overal dingen van de lijstje afstrepen en dingen er bij in zetten. Ik heb zelf verschillende lijsten gemaakt. Eentje voor school en voor mijn blog. Zo kan ik in het week overzicht zien wat ik moet doen. En als ik iets klaar heb dan vink ik het af. Dat geluid geeft je zo'n goed gevoel! Oohja. Het is gratis! 

Dit was mijn aritkel over plannen. Hoe plannen jullie?

X

4 opmerkingen:

 1. Wat een handige uitleg! Dit moet ik ook eens proberen in plaats van met twee boekjes rond te lopen! Liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn artikel. Ik ben altijd zo'n muts die alles gaat plannen, maar zich dan niet aan de planning kan houden, haha. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Nou daar kan ik ook wel wat van maar ik ben streng voor mezelf!

   Verwijderen